Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

Antworten
Jennavok

Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

Beitrag von Jennavok »

Колись я була переконана, що зварити справжній бульйон неймовірно важко. Мої експерименти зазвичай перетворювалися на щось непевне з сумнівним ароматом, а м'ясо було сухим і твердим. Через такі невдачі я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про ту саму ароматну, золотаву та прозору страву, яку пропонують у рестораціях.

Все змінилося, після того як я натрапила в інтернеті на сайт Майстер вдома. Там було стільки всього цікавого! Вивчаючи публікації, я натрапила на той самий — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». І хоч я вирішила поки що обійтися без галушок, сам рецепт бульйону став для мене справжнім одкровенням.

Ось як усе відбувалося:

1. Керуючись інструкцією з [я взяла яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, повністю зануривши продукт.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. Обов'язково слід — зняла весь шум, що утворився. Раніше я цього не робила, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Поклала неочищену цибулину, моркву, лаврушку, духмяний перець і сіль. І залишила все це нудитися близько трьох годин, під кришкою.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. На подив, він був ідеально прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і таким насиченим ароматом, що вся квартира наповнилася затишком.

З того часу я варю його регулярно і з великим задоволенням. Його використовую як базу для моїх улюблених супів, чи просто частуванням самі по собі, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. Щоразу, коли знімаю пробу з готового бульйону, я згадую портал, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.

Antworten